DVODNEVNI JESENSKI IZLET BAVARSKA IN SALZBURŠKO

Na dvodnevni jesenski planinski izlet v času od 01.10. – 02.10.2022 BAVARSKA IN SALZBURŠKO

1.dan: Odhod avtobusa ob 5.00 uri zjutraj iz Mojstrane in z običajnimi postanki. Sledila bo vožnja skozi Karavanški predor mimo Beljaka in po Turski avtocesti mimo Halleina do Berchtesgadna z informativnim ogledom sedeža narodnega parka Berchtesgaden. Tu bo tudi čas za kavo in prigrizek. Pod gorama Hoher Goell in Watzmann, na kateri se je konec 18. stoletja kot prvi povzpel Valentin Stanič, bomo nadaljevali vožnjo po Bavarski. Nedaleč stran je vas in občinsko središče Ramsau s katero sodeluje bohinjska občina. Ogledali si bomo vas, ki je bila leta 2015 proglašena za prvo nemško alpsko vas in katere ozemlje skoraj v celoti obsega območje narodnega parka. Sprehodili se bomo tudi skozi znamenito sotesko Wimbachklamm in ob jezeru Hintersee. Namestitev v hotelu v Zell am See in večerja, prenočitev.


2.dan: Po zajtrku se bomo zapeljali do zimsko-športnega centra Zell am See ob istoimenskem jezeru. Nekaj časa bo tudi za kavo. Po odmoru se bomo premaknili v Kaprun. Kaprun je poznano visokogorsko letno smučišče, ki je pred desetletji doživelo katastrofo, ko je zagorel dostavni vlak. Mi se bomo odpeljali proti visokim goram in po kombinirani vožnji avtobusa in žičnice bomo dosegli nadmorsko višino 2040 metrov in se seznanili s sistemom umetnih jezer Glockner-Kaprun. Že vožnja z avtobusi skozi predore bo doživetje. Graditelji so pri gradnji dosegli sožitje narave in tehnike, med 200.000 vsakoletnimi obiskovalci bomo tokrat tudi mi. Sprehodili se bomo tudi po 500 metrov dolgem jezu, ki zbira vodo prvega jezera, nižje v dolini pa sta še dve podobni zbirni jezeri. V lepem vremenu bomo lahko občudovali tudi tritisočake Visokih Tur in ledenike. Ob povratku se bomo še seznanili z delovanjem elektro sistema in njegovim nastankom. Po Pinzgauski in Pongauski dolini bomo pot nadaljevali do Wagraina, kjer je dolga leta kot župnik preživel Joseph Mohr, soavtor pesmi Sveta noč, blažena noč. Pokopan je v Wagrainu. Iz okolice turističnega kraja pa prihajajo znani smučarji, kot Hermann Maier, Annamarie Moser Proell in Stefan Kraft. Po postanku nas bo čakala še vožnja proti domu s prihodom v poznih večernih urah.

Cena vključuje
prevoz s turističnim avtobusom, zunanje oglede po programu, polpenzion v hotelu turistične kategorije 4* v dvoposteljni sobi, vožnjo z lokalnim avtobusom in gondolo v Kaprunu, voden ogled jezu v Kaprunu, vstopnino v sotesko Wimbachklamm, turistično takso v hotelu, turistično vodenje, organizacijo ter ddv.

CENA - ČLANI PD DOVJE MOJSTRANA 219,00 EUR/osebo
NEČLANI 239,00 EUR/osebo

Prijave bomo sprejemali v društveni pisarni do ponedeljka 12.09.2022 .Prijavite se lahko osebno , po telefonu ali na e-naslov pd.dovje-mojstrana@siol.net .