Izlet ROMUNIJA S KARPATI

Romunija je država, ki jo Slovenci bolj malo poznamo. Zaenkrat je še manj turistično razvita, zato pa so prav njeni ljudje, zraven pa naravne in turistične znamenitosti tiste, ki nas vabijo, da to državo obiščemo. Kratko potovanje nam bo omogočilo spoznavanje Karpatov, večnarodno Transilvaniji in pestre zgodovine Romunije.
Predviden program
1. dan: Odhod v zgodnjih jutranjih urah in vožnja mimo Blatnega jezera in Budimpešte do romunskega mesta Oradea. Postanek. Nadaljevanje poti do živahnega kraja Cluj-Napoca. Nastanitev v hotelu in večerja. Po želji še informativni ogled mesta. Prenočitev.
2. dan: Po zajtrku se bomo peljali mimo soteske Cheile Turzii do srednjeveške Sighisoare. Spoznavali bomo slikovite ulice s citadelo in si ogledali rojstno hišo Vlada Dracule. Dežela Transilvanija ima veliko utrjenih cerkva, ki so služile v obrambne namene, najpomembnejše med njimi pa je Unesco proglasil za svetovno kulturno dediščino. Mi si bomo ogledali cerkev v mestu Sschiz. Sledi vožnja po karpatskem sredogorju do srednjeveškega mesta Brasov, kjer si bomo ogledali znamenito Črno cerkev na glavnem trgu in druge znamenitosti tega mesta. Dan bomo zaključili v zimskem športnem središču Poiana Brasov. Namestitev v hotelu, večerja in prenočitev.
3. dan: Po zajtrku se bomo z žičnico povzpeli na goro Postovarul (1799 m) od koder bomo uživali v lepih razgledih na različne gorske skupine Karpatov. Po povratku sledi vožnja po slikoviti gozdnati pokrajini do poznanega smučarskega centra Sinaia, kjer si bomo ogledali kraljevi dvorec Peles. Nato bomo opravili še krajši izlet v gorsko skupino Bucegi. Pot bomo nadaljevali do Rasnova,
kjer si bomo ogledali smučarske skakalnice (zunanji ogled) in se nato vrnili v hotel v Poiana Brasov. Večerja in prenočitev.
4. dan: Po zajtrku bomo obiskali grad grofa Drakule v Branu, kjer si bomo ogledali tudi muzej na prostem. Sledila bo vožnja pod najvišjimi karpatskimi vrhovi po Transilvaniji (Sedmograški). Spoznali bomo znamenito cesto, ki prečka gorsko skupino Faragas, saj bomo z avtobusom presegli višino 2000 metrov nad morjem. Sprehod do jezera in okolici. Po spustu v dolino se bomo ustavili in se sprehodili po bogatem mestu Sibiu. Nato bo sledila vožnja ob romunski Muri – Mures proti madžarski meji v mesto Szeged. Namestitev v hotelu, večerja in prenočitev.

5. dan: Po zajtrku si bomo ogledali mesto Szeged, ki slovi po segedinu, salamah in papriki. Sledi vožnja do znamenitega Mohacsa, znanega po bitki s Turki leta 1526. Nato se bomo preko Hrvaške, mimo Osijeka in Zagreba, vračali proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Cena vključuje:

prevoz s turističnim avtobusom z vsemi pripadajočimi stroški, štiri nočitve s polpenzionom v hotelih turistične kategorije v dvoposteljni sobi, vstopnino v rojstno hišo Vlada Dracule, vstopnino v cerkev v mestu Saschiz, vstopnino v Črno cerkev v Brasovu, povratno vožnjo z žičnico, vstopnino v kraljev dvorec Peles, vstopnino v grad grofa Dracule v Branu, turistično vodenje, organizacijo potovanja ter ddv.

Možni doplačili ob rezervaciji

enoposteljna soba: 200,00 € / osebo za štiri nočitve s polpenzionom

• odstopnina: 4,34 % cene turističnega paketa, oz. minimalna premija je 7,60 € / osebo

CENIK 

Število potnikov40 ali več35-3930-34
cena v € na osebo za člane PD530,00560,00600,00
Cena v € na osebo za nečlane592,00622,00662,00
Možnost plačila v treh obrokih ( maj, junij in julij).

Prijave bomo sprejemali v društveni pisarni do nedelje 05.05.2024. Prijavite se lahko osebno , po telefonu ali na e-naslov pd.dovje-mojstrana@siol.net .

Vabljeni na še eno lepo popotniško doživetje!