Izletno pohodniški odsek

Vsako leto se odsek odpravi na Tradicionalni pohod v Prekmurje. V spomladanskem času se izvede dvodnevni izlet, udeležimo se srečanja z zamejskimi planinci, srečanja Gorenjskih planincev in Dneva slovenskih planincev. V okviru Aljaževih dni se konec avgusta odpravimo na tradicionalni Gustlnov pohod, obiščejo pa nas tudi naši planinski prijatelji iz Prekmurja v septembru. Leto ponavadi zaključimo še s skupnim izletom v tujino.

                                                                                                                     Tradicionalni pohod Avgusta Delavca 2023

V nedeljo 27.08. 2023 smo v okviru Aljaževih dnevov organizirali spominski pohod na Avgusta Delavca planinca, alpinista, gorskega reševalca, gorskega vodnika raziskovalca planinske dediščine, pobudnika za ustanovitev triglavske muzejske zbirke.

Ob 8 uri so se pohodniki zbrali pred Aljaževim domom in po skupinskem slikanju in pozdravu odpravili po Triglavski Bistrici mimo klina skozi Bukovlje do bivaka pod Luknjo. Sledilo je okrepčilo in klepet ob prijetnih sončnih žarkih. Za povratek so izbrali pot pod zahodnim delom Triglavske stene in po melišču odsmučali na planinsko pot v spodnjem delu. Dopoldan je kaj hitro minil in že so bili nazaj pri Aljaževem domu.

Pri Aljaževem domu je sledilo manjše okrepčilo in druženje.