TRADICIONALNO SREČANJE S ČLANI PD MURSKA SOBOTA – MATICA V PREKMURJU

Planinsko društvo Dovje-Mojstrana vabi člane na tradicionalno srečanje s člani PD Murska Sobota - Matica, ki bo 25. In 26. februarja 2023

Sobota 25.02.2023

Odhod z avtobusom ob 5.00 uri izpred trgovine Mercator v Mojstrani  in z vmesnim postankom za kavo, vožnja do Lendave, kjer se bomo srečali s člani PD Murska Sobota –Matica. Nato vožnja preko mejnega prehoda Dolga vas na Madžarsko . Prvi dan si bomo ogledali mesto Tapolce in znamenito podvodno jezero. Ustavili se bomo tudi v mestu Zalaszanto, kjer si bomo ogledali največji budistični tempelj v Evropi. Sledi tudi kosilo v okolici. Po isti trasi se bomo vrnili do Lendave in vožnjo nadaljevali do Hodoša. Namestili se bomo v Mladinskem domu kjer bomo imeli večerjo in družabno srečanje.

Nedelja 26.02.2023

Po zgodnjem zajtrku bomo  nadaljevali do Bogojine oziroma do izhodišča našega tradicionalnega pohoda po prekmurskih gričih do Hancove kleti , kjer bomo imeli tradicionalno druženje in poizkusili prekmurske dobrote in izkusili tradicionalno prekmursko gostoljubje naših planinskih prijateljev.

Sledil bo povratek proti domu s kratkim vmesnim postankom na Trojanah in prihod v Mojstrano .

Cena izleta je  60 € za člane in 70 € za nečlane.

Opozorilo: Za prehod slovensko –madžarske meje potrebujete veljavno osebno izkaznico oziroma potni list.

Prenočevanje v Mladinskem domu bo planinskega značaja- v več posteljnih sobah , zato priporočamo, da s seboj vzamete trenirko in poleg pribora za osebno higieno tudi brisačo.

 

 Prijave z vplačili sprejema poslovna sekretarka Petra Kokalj Čop do srede, 22.02.2023. Prosimo za predhodno najavo po telefonu 031 384 011 oziroma po e-pošti pd.dovje-mojstrana@siol.net.

Lepo povabljeni

                                                                                                                             Lep planinski pozdrav